Karrier tanácsadás >
 

A sportpszichológia karrier tanácsadás egy olyan sportpszichológus és sportoló közötti kommunikációs folyamat, ahol bizalmas légkör alakul ki, amely lehetővé teszi a sportoló lelkületének, személyiségének feltárását, a változást, fejlődést. A tanácsadás a terápiától annyiban különbözik, hogy annál "hétköznapibb", kisebb horderejű problémák esetén veszik igénybe, illetve sokszor döntési helyzetek nehézségei esetén.

Amire közösen a választ keressük?

  1. Vajon mik azok a sport készségek és képességek, amelyek bennem szunnyadnak?
  2. Mely lelki képességeimet (érzelmek, akarat, motiváció, gondolkodás, mentalitás.) célszerű fejleszteni? 
  3. Milyen lehetőségeim vannak a sportban?
  4. Sport ambícióim, elképzeléseim hátterében mennyi a realitás?
  5. Hogyan tervezzem meg a sport jövőmet?
  6. Milyen lépések szükségesek terveim megvalósításához?

Kérdések egész sora bukkan fel, amikor arról gondolkodunk, hogy mely területen, hol és hogyan teljesíthetnénk ki leginkább önmagunkat. Ilyenkor segít a karriertanácsadás, mely képesség- és személyiségvizsgáló tesztek, célirányos vizsgálatok és feltáró beszélgetések eredményei nyomán biztos választ ad a sorsdöntő kérdésekre.

Időtartam:
2-3 alkalommal - egy-egy óra időtartamban - kerül sor a konzultációra, karrier-tanácsadásra. Az első alkalommal a legfontosabb, hogy a sportpszichológus és páciense megismerkedjen. Második alkalommal konkrétumokat beszélnek meg, majd harmadik alkalommal a jövőt beszélik át.