Karrier tanácsadás >
 

" soha embertől még, aki egyetért velem, nem tanultam semmit"
(D.F. Malone)

A profi edző életének nagy részét a munka teszi ki. Ezért nagyon fontos, hogy munkánk ne csak kényszerű időtöltést jelentsen, melynek során megteremtjük anyagi biztonságunkat, hanem értelmet és örömet találjunk a mindennapi edzői tevékenységben.

 

Az edző személyisége, mentalitása és felkészültsége természetesen meghatározó jelentőségű. A szakmai ismeretein kívül meg kell tanulnia a profi edzői viselkedést, egyéni példamutatást, profi edzői kommunikációt, és konfliktus megoldó készségek magas iskoláját. Ezek azok a dolgok, amelyekkel hatással tud lenni a csapatára, játékosaira, sportolójára, de még a vezetőkre, sajtóra és a közvéleményre is. Bátran kijelenthetjük, hogy ezek a képességek az edzői karrier építőkövei, és ezek nélkül nincs edzői siker.

AZ EDZŐKNEK AJÁNLOTT TANÁCSADÁS:

A karrier-tanácsadás során a sportpszichológus az alábbi kérdések elemzésén keresztül fejleszti az edzői személyiséget, karaktert:

- Vajon mik azok a készségek és képességek, amelyek az edzőben szunnyadnak?
- Mely edzői képességeimet célszerű fejleszteni?
- Milyen lehetőségei vannak a szakmában ?
- Az edzői ambíció, szakmai elképzelések hátterében mennyi a realitás?
- Hogyan tervezze meg a szakmai karriert, a jövőjét ?
- Milyen lépések szükségesek tervei megvalósításához?

Ezekben a kérdésekben segít a karrier-tanácsadás, mely képesség- és személyiségvizsgáló tesztek, célirányos vizsgálatok és feltáró beszélgetések eredményei nyomán biztos választ ad a sorsdöntő kérdésekre.