Karrierfejlesztés>
 

A XXI. század  gazdasági válságában az  emberi erőforrás kiemelt szerepet kap, hiszen a mai kő kemény üzleti világban csak az a vállalt, vállalkozás lehet sikeres, amelynek a legtehetségesebb szakembereket, munkatársakat alkalmazza. A profi vállalati menedzsment irányítói semmit nem bíznak a véletlenre. Elvárt, hogy a szakmai tudás mellett a munkatársak  megfelelő intelligenciával és  kreativitással is rendelkezzenek.  Kiválasztásuk és karriermenedzsmentjük kulcskérdés.  A nemzetközi gyakorlat azt mutatja, hogy  munkahelyi karriergondozás központi módszere a karrierterv. amely nem más, mint annak pontos ismerete, honnan hová szeretnénk eljutni és eljuttatni az erre alkalmas munkatársat. Ennek megvalósítása érdekében szükséges az egyénileg kialakított karrierterv összeállítása.

 

 

KARRIERFEJLESZTÉSI PROGRAMJAINK A VÁLLALATOKNAK, CÉGEKNEK

Főbb stratégiai irányvonalak:

 • Mérlegkészítés a vállalat erősségeiről és korlátairól .
 • Profiltartás vagy profilváltás ?
 • Ha a felmérést elvégeztük, akkor kiválasztjuk  az irányt.

Az irányvonalak fejlesztési részei:

  1. A szervezet átvilágítása a meglévő erőforrások feltárása a vállalat profiljának, hírnevének, imázsának, céljainak,  megismerése alapján.
  2. A legtehetségesebb, legrátermettebb kollégák kiválasztása pszichológiai tesztek, szakmai életút,  korábbi ajánlások, teljesítmény valamint az eddigi eredmények elemzése alapján.
  3. Személyes konzultáció  a kiválasztott munkatársakkal.
  4. Az előmenetel lépéseinek meghatározása.
  5. A tehetséges munkatárs mind nagyobb felelősségű pozícióba helyezése.
  6. A vállalati és munkaköri követelményekhez igazodó fejlesztési terv kidolgozása és a kitűzött fejlesztési terv  lépcsőzetes megvalósítása.
  7. Az elért eredmények folyamatos értékelése és visszacsatolása.